Selecteer een pagina

Bereikbaarheid bloemenrivièra / Ligurië in Italië per auto (met caravan / vouwwagen of camper)

Met de auto naar Italiaanse bloemenrivièra (Ligurië, Italië).

Overzicht auto routes naar bloemenrivièra

Vanuit Nederland (Amsterdam) is de afstand ongeveer 1340 km.

Route 1:
Route via Duitsland en Zwitserland naar de bloemenrivièra, Italië (bijvoorbeeld Alassio)

Route 2:
Route via België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland naar de bloemenrivièra, Italië (bijvoorbeeld Alassio)

Route 3:
Route via België, Frankrijk naar de Riviera dei Fiori Italië (Via Turijn)

Tips
Ga je met het hele gezin met de auto naar de Italiaanse bloemenrivièra dan is het handig als je onderweg je (jonge) kinderen kan laten spelen. Niet ieder tankstation heeft een binnen of buiten speeltuin en goede verschoningsmogelijkheden.

In Zwitserland heb je Marche restaurants. Deze keten is uitermate geschikt om met kinderen een tussenstop te maken. (Kidsworld) Ze hebben regelmatig diverse aanbiedingen

Kijk voor meer informatie op:

www.marche-restaurants.com/en/locations-restaurants.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Vignet-bestellen

Reistips autovakantie bloemenriviera!

Er zijn diverse routes naar de Italiaanse bloemenrivièra mogelijk maar houd rekening met de drukte in Juli en Augustus. Vanuit Milaan en Turijn vertrekken er dan iedere vrijdag massa’s mensen naar de kust.

Voorkom dat je in Zwitserland of op de Autostrada dei Fiori in een lange file komt!!!

TIP: Koop voor vertrek een Zwitsers Vignet en voorkom lange wachttijden bij de Zwitsers grens.

TIP: Zorg dat je gele hesjes bij je hebt ingeval van pech onderweg! Deze zijn verplicht in Italië en Zwitserland (Je riskeert een grote boete als je ze niet hebt!)

TIP: Houd je aan de snelheid in Zwitserland. Vanaf de grens bij Basel staan meteen camera’s die je snelheid meten! De boetes in Zwitserland zijn erg hoog!

TIP: Bekijk voordat je vertrekt op de site van de ANWB de verkeersdrukte kalenders en de wegwerkzaamheden bij de Gotthard tunnel. Hier kan je met gemak uren stilstaan!

TIP: Neem je creditcard mee en gebruik deze bij de tolpoortjes in Italië. (Scheelt veel tijd!)

TIP: Check op het internet de benzineprijzen in de diverse landen. (Luxemburg en Zwitserland zijn goedkoop) Op tijd tanken kan je geld schelen!

TIP: In Frankrijk moet vanaf 1 juli 2012 een alcoholtest (éthylotest) in uw auto aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor Nederlanders die met de auto op vakantie gaan naar Frankrijk of door Frankrijk heenrijden. Gebruik van de alcoholtest is echter niet verplicht.

TIP: In sommige landen van de EU is flitspaalsignalering verboden. (Duitsland, Frankrijk en Zwitserland)

Overzicht wegwerkzaamheden & verkeer in het buitenland

Wegwerkzaamheden & verkeer Zwitserland

Wegwerkzaamheden & verkeer Duitsland

Wegwerkzaamheden & verkeer Frankrijk

Wegwerkzaamheden & verkeer België

Wegwerkzaamheden & verkeer Luxemburg

 

Overnachten langs de vakantieroute

Break hotels, overnachtingshotels, hotels langs de vakantieroute, hotels onderweg, slapen langs de autosnelweg.

Goedkoop overnachten langs de snelweg in een overnachtingshotel Vanaf Utrecht is het ongeveer 13 uur rijden naar de bloemenrivièra. (Let op welke dag van de dag u gaat rijden!) Op zondag heeft u geen last van vrachtwagens!

De Gotthard tunnel blijft een ‘bottleneck’. U staat in het hoogseizoen zo een paar uur in de file. Probeer dit zeker met kleine kinderen te vermijden (Check drukteschema ANWB) U kunt natuurlijk in één keer naar uw bestemming aan de Italiaanse bloemenrivièra rijden maar het is veel relaxter en veiliger om een tussenstop in zuid Duitsland of Zwitserland te maken.

Tussen Offenburg en Basel liggen veel goedkope, gezellige hotels. Let op: De kamerprijzen van hotels in Zwitserland liggen hoger!

Het voordeel is dat u zo in Zwitserland bent en dat u ergens in middag tijdens de Italiaanse siësta aankomt op uw bestemming. Niet in een keer doorrijden naar uw bestemming of naar huis? Kijk en vergelijk! Betaalbare overnachtingshotels onderweg dichtbij de belangrijkste snelwegen in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië.

Booking.com