Selecteer een pagina

Lekkere Italiaanse wijnen goedkoop online bestellen

Voordelig de beste Italiaanse wijn online bestellen

De beste Italiaanse wijn voordelig online bestellen. Niet langer te veel betalen voor topwijnen, maar simpelweg prachtige wijnen, champagne of prosecco aankopen tegen zeer scherpe/aantrekkelijke prijzen.

Via onderstaande wijnaanbieder kunt u gemakkelijk en voordelig online wijn bestellen.

Overzicht aantal wijnboeren Ligurië

Ben je op vakantie in de Ligurië en gek op wijn? Ga zelf naar de plaatselijke wijnboer.

Maccia, Ranzo (Afstand Alassio: 15 km) (Wijnboer, winkel agriturismo)
Ze verkopen o.a.: Olio Extra vergine d’oliva, Vino Pigato, Vino Rossese, Vino Ormeasco, Vino Rosato
Internet: www.amaccia.it

Véggia Dian, Diano Marina (B&B & Bio Shop & restaurant)
Ze verkopen o.a.: Vino (wijn), Olio Extravergine di Oliva (olijfolie) , Confetture (jam) & Dolce, Pesto alla Genovese
Internet: www.veggiadian.it

BIO VIO, Albenga (Agriturismo, winkel)
Ze verkopen o.a.: Vino (wijn), olijfolie (olive “taggiasca), Grappa
Internet: www.biovio.it

Saglietto Agriturismo Poggi, Imperia
Ze verkopen o.a.: Vino: Vermentino & Pigato. (wijn), olijfolie (olive “taggiasca), Paté
Leuke excursie: Hoe wordt Olijfolie gemaakt? Bekijk de olijfolie molen!
Internet: www.saglietto.com

Wijnen uit de Liguria (Italiaanse bloemenrivièra)

Gezien de beperkte wijnproductie, genieten slechts een aantal wijnen uit Liguria bekendheid in het buitenland.

1. De Pigato Riviera Ligure di Ponente wordt gemaakt vqan de druif met dezelfde naam en verbouwd op de vlakte van Albenga en op de hellingen van de lagere Valle Arroscia. Wijnhuis lupi is eigenaar van 8 hectare wijngaarden van hoge kwaliteit in Ortovero en Albenga in de wijnstreek Liguria.
De variëteit is van Griekse afkomst en ontleend zijn naam mogelijk aan de volkstaal “pigau” wat “gevlekte” betekend, een verwijzing naar de karakteristieke bruine vlekken die zichtbaar zijn op de rijpe druiven. Een andere theorie stelt dat de naam is afgeleid van het Latijnse picatum, van pix picis, de harsachtige stof dat vroeger gebruikt werd als coating op aan de binnenkant van wijnkruiken.
De kleur van de Pigato Riviera Ligure di Ponente is strogeel met gouden ondertonen. De geur kent een subtiel muskus aroma met aangename hinten van amandel. De smaak is vol en smakelijk.

2. De Rossese di Dolceacqua van wijnhuis lupi wordt gemaakt van inheemse druivenrassen genaamd “Rossese di Ventimiglia” of “Rossese Nero”, die groeien op wijngaarden aan de voet van de bergen in het achterland van Bordighera en Ventimiglia. Het was de eerste wijn in Liguria waaraan de benaming DOC (Denominazione di Origine Controllata) werd toegekend in 1972.
De kleur van de Rossese di Dolceacqua is intens robijnrood. Het aroma is dat van violenblaadjes gemengd met mei roos. Deze rode wijn smaakt heerlijk, met een delicate afdronk.

Het is een wijn die jong te drinken is en de wijn begeleidt alle soorten gerechten, waaronder vis.
De Rossese di Dolceacqua wordt het best geserveerd op kamertemperatuur.
Wijnhuis Lupi
In de periode tussen de jaren 1950 en 1960, toen het Ligurische achterland nauwelijks genoeg te bieden had om van te leven en de mensen het boerenbestaan verlieten, heeft Tommaso Lupi onderzocht wat zijn land hem zou kunnen bieden.
Zodra de gelegenheid zich aandiende begon hij voor zichzelf – met de hulp van zijn zus Pina – en creëerde een zeer populaire bar-osteria-wijn winkel in het hart van Oneglia. Deze vestiging werd al snel een referentiepunt voor degenen die de beste lokale wijnen wilden proeven: Ormeasco uit Valle Arroscia, Rossese uit Soldano en Pigato uit Campochiesa.

GOEDKOPE ITALIAANSE WIJN KOPEN

Al 48 jaar verkoopt wijnbeurs de meest bijzondere wijnen. Blind geproefd en dus beslist goede wijn. Wij geloven in kwaliteit. In de wijn die in het glas zit, daar moeten we enthousiast van worden. Vanuit het glas selecteren wij namelijk de wijn, niet het mooie chateau of de excentrieke wijnboer. Een mooie bijkomstigheid, maar de inhoud is wat telt. Wijnbeurs koopt wijnen direct bij de boer en kan zonder tussenhandel de meest scherpe prijs aanbieden voor echte kwaliteitswijnen.

Wijnhuis Lupi

Aan het begin van de jaren 60, werd Tommaso vergezeld door zijn broer Angelo bij het beheren van twee boerderijen in Piemonte dat later voor beide van fundamenteel belang bleek. In 1965 besloten ze om te beginnen met het maken van hun eigen wijn in een gebouw dat in de 11e eeuw dienst deed als klooster. Zo is het wijnhuis Lupi in de afgelopen jaren dankzij hard werken en liefde voor het eigen land er in geslaagd een de kwaliteit van de wijn uit Liguria nieuw leven in te blazen.

Vandaag de dag maakt Lupi DOC-wijnen met druiven uit de Ponente (westelijk deel) gebied van Liguria: de witte wijn Pigato en Vermentino en de rode wijn Ormeasco en Rossese.

Aan het eind van de jaren 1980 heeft het landgoed belangrijke investeringen gedaan om 10 hectare aan wijngaarden te verwerven, te renoveren en te reactiveren met de bouw van een nieuwe wijnmakerij in Soldano, in het hart van de zone waar de mooiste Rossese is geproduceerd. In 1987, vijftien jaar nadat Liguria de eerste DOC (Denominazione d’origine controllata, een benaming om de herkomst van een wijn te waarborgen) toekende aan de Rossese di Dolceacqua, heeft de regering het belang erkend van de wijnbouw en toegeschreven aan de DOC-benaming Pigato, Vermentino en Ormeasco.

Wijngebieden Italië

Kwaliteitsnormen Italiaanse wijn

DOCG: Denominazione di Origine Controllata e Garantita → Allerhoogste kwaliteitsnorm : als DOC plus stringente maximale opbrengst per hectare. Wijnen moeten gekeurd worden door een commissie voordat ze gebotteld mogen worden. Anno 2012 kent Italië 73 DOCG wijnen.
DOC: Denominazione di Origine Controllata → Een na hoogste kwalificatie : wijn komt van speciaal stuk land. Anno 2012 kent Italië 334 DOC wijnen.
IGT: Indicazione Geografica Typica → de wijn komt uit een bepaald geografisch gebied. Veelal zijn dit wijnen die om een of andere reden niet in aanmerking komen voor een DOC en kunnen daarom ook topwijnen zijn.
VdT: Vino da Tavola → eenvoudige wijnen op basisniveau.

Italiaanse wijnen / wijnen uit Italië

  • Bianco
  • Rosato
  • Rosso
  • Prosecco
  • Spumante
  • Desertwijn
  • Italiaanse likeuren
  • Wijngeschenken
  • Wijnetiket (Ontwerp uw eigen wijnetiket of lever zelf een ontwerp aan voor uw eigen wijnetiket)
  • Wijnglazen (Riedel, Schott Zwiesel, Royal Leerdam en Leonardo)

Voordelige Italiaanse producten online bestellen

Tot slot kunt u de volgende (Italiaanse) producten via italiaansebloemenriviera.nl kopen: reisartikelen, Italiaanse boeken, talencursus Italiaans, leukste Italië reisgidsen, Italië muziek, Italië dvd’s en Italië kookboeken, Italië cd’s, Italiaanse taalcursus, Italiaans woordenboek, Italiaanse films, Italiaanse wijngidsen, Italiaanse puzzels, mooiste autoroutes, Italiaanse wijnen, Italiaanse tassen, Italiaanse lingerie, schoenen, overhemden, dassen, pochetten, vlinderdassen, dames shawls, manchetknopen, horloges en paraplu’s